Методика оцінки точності виводу винищувача на ціль по ракурсу та часу виходу - Чернов В.Г.; Сургай В.М.; Мажара І.П. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Розглядається порядок оцінки точності виводу винищувача на повітряну ціль по ракурсу та часу вихо-ду. Професійна діяльність офіцера бойового управління у процесі наведення винищувачів на повітряні цілі може супроводжуватися помилками різної природи й характеру. Помилки офіцера бойового управління приводять до відхилень винищувача від заданого (розрахункового) положення відносно повітряної цілі. Це є можливою причиною зриву атаки повітряної цілі або невиконання бойового завдання. Тому метою роботи є методика оцінки точності виводу винищувача в задане положення відносно цілі за величиною ракурсу та часу виходу і надання практичних рекомендацій офіцерам бойового управління щодо компенсації можливих помилок під час наведення винищувачів на повітряні цілі. Розглянуто, яким чином помилки наведення по ди-станції та інтервалу впливають на точність наведення по ракурсу. Визначені умови, в яких помилки по ра-курсу мають максимальні значення. Проаналізовано, як впливають відхилення винищувача по інтервалу та дистанції на час виходу винищувача на задану дистанцію від цілі. Надані практичні рекомендації офіцерам бойового управління щодо підвищення точності виводу винищувача на ціль.