A jogos védekezés történeti gyökerei a középkori magyar szokásjogban - András Kozák (Belügyi Szemle)
A szerző a folytonosságra és a korabeli jogalkotásra összpontosítva áttekintést ad a középkori magyarországi szokásjogról az önvédelemmel kapcsolatban, különösen, ha az a tulajdonra vonatkozik.