POSTMODERN EDEBİYATTA İŞLEVSELLİK VE İNSAN UNSURUNUN KONUMLANDIRILMASI / FUNCTIONALITY AND PLACE OF HUMAN IN THE POSTMODERN LITERATURE - İbrahim İLKHAN (Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi)
Postmodern kavramı “modern” düşünce tarzı ile değerlendirildiğinde, modernizmin geleneğe ve gelenekçiliğe karşı bir tavır sergilediği görülür. Postmodern Edebiyat ise, modernizm sonrası, modernizme karşı bilginin doğruluğunu reddeder. İnsanın maddeci bir dünya olgusu ile kuşatıldığı görülmektedir. Nesnelerden ibaret olan duygu ve düşünce sonucu, hayatın kaynaklarını oluşturan metafizik dünyanın değerleri verimsiz hale getirilmiştir. Bu düşünce yumağı Alman, Rus ve İngiliz Edebiyatlarında da ele alınan ve eleştirilen başlıca konulardır.