Előszó - Kosztasz Rosta (Elpis)
Nem várt fordulat volt, amikor több mint egy év kihagyás után 2016 végén az Elpis feloszlott szerkesztősége helyébe új lépett. Mindenekelőtt azoknak tartozunk köszönettel, akik ezt az újraalakulást lehetővé tették. A folyóirat így 2017-től az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola lektorált, időszaki lapjaként működik tovább. A lap profilja ennek megfelelően módosult: egyrészt a szerkesztőség kész közölni minden olyan írást, ami a filozófiatudomány alá sorolható, másrészt a szerzők köre nem korlátozódik többé hallgatókra. A periodikát doktoranduszok, illetve fiatal kutatók szerkesztik, a szerkesztőbizottságot a doktori iskola oktatói alkotják. A pontos névsor az impresszumban olvasható. A szerzők körének kibővítése mellett a folyóirat fontos célja továbbra is a tehetséggondozás, fórumot biztosítani a filozófiatudomány területéhez tartozó fiatal kollégák számára. A lapszámok online az elpis.hu oldalon és nyomtatásban is megjelennek évi két, esetleg három alkalommal, a szakmai színvonalat előre meghatározott lektorálási folyamat (double-blind peer review) biztosítja, ami minden esetben két, már doktori címmel rendelkező bíráló felkérését jelenti.