Tekrarlayıcı Aftöz Stomatit İle Başvuran Sjögren Sendromu Olgusu - Cahit Kaçar; Sevcan Uğur (Genel Tıp Dergisi)
Tekrarlayıcı aftöz stomatit en sık görülen ağız lezyonudur.Travma, sigara, hormonlar, besinsel yetersizlikler etken faktörler olmasına rağmen etyolojisi kesin bilinmemektedir. Bu çalışmada tekrarlayıcı aftöz stomatit ile başvuran ve yapılan incelemeler sonrasında Sjögren Sendromu tanısı alan 51 yaşındaki kadın bir olgu sunduk. Bu çalışmada tekrarlayıcı aftöz stomatit ile başvuran hastalarda Sjögren Sendromunun da düşünülmesi gerektiğini vurgulamayı amaçladık