Polidiastemanın silikon anahtar kullanılarak direkt kompo-zit rezin veneerler ile rehabilitasyonu: olgu sunumu - Mert Karakaş; Hacer Deniz Arısu; Sena Balaban (Selcuk Dental Journal)
Diastema, diş boyutları arasındaki farklılıklar, ark ve diş boyut uyumsuzlukları, diş eksiklikleri gibi sebeplerle dişler arasında oluşmuş boşluklara verilen addır. Birden fazla boşluğun olduğu durumlar ise ‘’polidiastema’’ olarak adlandırılır. Üst çene ante-rior dişleri arasındaki boşluklardan kaynaklanan estetik kaygı-ları nedeni ile kliniğimize başvuran 40 yaşındaki kadın hasta-nın intraoral muayenesinde hastanın 13-23 numaralı dişleri ara-sında diastema varlığı tespit edildi. Hastanın periodontal sağlı-ğı ve oral hijyen farkındalığı yüksek seviyedeydi. Tedavi seçe-nekleri detaylı şekilde anlatıldı. Konservatif, düşük maliyetli, pratik olması sebebiyle ve hasta isteği doğrultusunda, kompozit rezin veneerler ile tedavi yapılmasına karar verildi. Birden faz-la diastema varlığı sebebiyle tedavi silikon anahtar ile yapıldı. Restorasyonlar hastanın estetik beklentilerini karşıladı. Uzun vadede klinik başarı elde etmek için hastaya oral hijyenini op-timum seviyede tutması ve restorasyonun renk stabilitesi için kromojenik yiyecek içecek tüketiminden kaçınması gerektiği hastaya anlatıldı. Restorasyonların düzenli kontrolü için takip randevuları verildi.