СИСТЕМА СТАВЛЕНЬ ОСОБИСТОСТІ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСЛІДЖЕННЯ - H. O. Honcharova; S. O. Larionov (Law and Safety)
Визначено зміст поняття «ставлення», його структуру, функції, основні види та форми. Проаналізовано погляди учених щодо трактування понять «ставлення» та «система ставлень особистості». Описано розвиток поняття «ставлення» у психології, розглянуто основні ставлення особистості, до яких більшість учених відносять ставлення до суспільства, праці, інших людей і до себе. Поділено ставлення на свідомі та несвідомі, емоційні й раціональні, внутрішньоособистісні та міжособистісні, позитивні і негативні.