Visinski i debljinski rast jednodobnih sastojina smrče u Bosni - Zoran Maunaga (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Visinski i debljinski rast jednodobnih sastojina smrče na karbonatnim supstratima u Bosni analiziran je na 72 privremene ogledne parcele, postavljene u sastojinama različite starosti i različitih stanišnih uslova. Utvrđena je i zavisnost debljinske strukture od starosti i stanišnih uslova. Odgovarajući rezultati istraživanja korišteni su pri izradi prinosnih tablica za smrču u Bosni.