Modifiye cam iyonomer simanlar: Güncel bir yaklaşım - Mustafa Erhan Sarı; Sevgin İbiş (Selcuk Dental Journal)
Cam iyonomer simanların biyolojik uyumlulukları ve flor salma özellikleri ile diş hekimliğinde pek çok uygulama endikasyonu bulunur. Son yıllarda bu materyallerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin geliştirilebilmesi için,  rezin modifiye cam iyonomerlere nano-boyutlu doldurucuların eklenmesi, cam partiküllerinin boyutunun azaltılması ve cam tozuna nano-boyutlu biyoseramiklerin sokulması gibi çeşitli yenilikler tanıtılmıştır. Bu yenilikler geleneksel cam iyonomerlerin mekanik özelliklerini, aynı zamanda flor salınımını ve biyoaktivitesini de arttırmaktadır. Bu derlemenin amacı bu yenilikleri gözden geçirmektir.