Prispevek k poznavanju flore okolice Ormoža (vzhodna Slovenija) - Nejc Jogan; Tinka Bačič; Branko Vreš (Natura Sloveniae)
Na Raziskovalnem taboru študentov biologije (RTŠB) Središče ob Dravi '97 je floristična skupina kartirala floro v 5 kvadrantih MTB (240-450 vrst v vsakem). Nekatere zanimivejše najdbe so predstavljene v tem prispevku: Oenothera pycnocarpa in Callitriche cophocarpa sta novi vrsti za floro Slovenije. Poleg tega smo odkrili številne potencialno naturalizirane vrste (Acer negundo, Calendula officinalis, Epilobium adenocaulon in Pinus strobus), nove vrste za subpanonsko območje Slovenije in vrste z nejasno razširjenostjo v Sloveniji. Potrdili smo pojavljanje nekaterih redkih ali ogroženih vrst in nekatere od obravnavanih vrst predlagali za vključitev v Rdeči seznam (Apium repens - E, Carex strigosa - R, Centunculus minimus - R, Lythrum hyssopifolia - E, Potentilla supina - R, Rumex aquaticus - V).