Yerel Haberlerin İnternet Ortamında Görünümleri- Denizli, Eskişehir ve Erzurum Örnekleminde Bir Değerlendirme - Fatih Bayram; Halil Gürcan (Selçuk İletişim)
İletişim olgusunun günden güne daha fazla önem kazanması, iletişim araçlarının gelişiminde de yeni açılımlar sağlamıştır. Son zamanların bilgi ve haber paylaşmada öne çıkan iletişim aracı İnternet, yerel haberlere ulaşmada da giderek etkinlik kazanmaktadır. Yerel basın kuruluşlarının da İnternete girmesiyle coğrafi sınırlılıklar olmadan, insanların kültürel yakınlık duyduğu yerel haberlere dünyanın her yerinden ulaşması mümkün olmuştur. Ulusal basın kuruluşları, İnternet üzerinden yaptıkları yayınlarında konuya daha profesyonel ve etkin yaklaşırken, yerel basın kuruluşları daha amatör veya taşeron uygulamalardan destek aldıkları görülmektedir. Web sitelerinin tasarımından sitede yer alan haberlerin içerik ve yazımına kadar ortaya çıkan farklılıklar okuyucuyu etkileyen unsurlar olarak görülmektedir.Bu çalışmada, yerel düzeyde haber veren sitelerin Denizli, Eskişehir ve Erzurum ölçeğinde biçim ve içerik yönünden analizi yapılmaktadır. Haber sitelerinin web sayfaları “site değerlendirme” formuyla değerlendirilmekte ve böylece yerel basının İnternetteki çabaları ortaya konulmaktadır.