Посилення спроможності органів місцевого самоврядування та їх асоціацій у сфері міжнародного територіального співробітництва на прикладі Закарпатської області - U. I. Gurchumeliia (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Основою конституційного ладу в Україні та проявом демократичного суспільства визначено місцеве самоврядування, через яке реалізується право народу на владу. При цьому, конституційні засади діяльності органів місцевого самоврядування дають право територіальним громадам самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України [1]. Зважаючи на це, здійснення міжнародної співпраці місцевих громад із іноземними партнерами є одним із пріоритетів діяльності органів місцевого самоврядування та їх асоціацій у сучасних умовах.