MANTIĞIN ZAMAN TÜNELİ - Rasim Karakadılar (Felsefe Dünyası)
Mantık tarihi ondokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından bu yana matematiğintemelleriyle ilgili soruların yanıtlanmasına sahne olmuştur. Bugün tarihselgelişiminin bir sonucu olarak mantık bilgisayar kullanımı aracılığıyla yaşam ileetkileşmektedir. Bu yazıda söz konusu etkileşimin geleceğine ilişkin bilgiselufukların geçmişte hangi soruları yanıtlamak amacıyla belirlendiği çok kısacaözetlenmektedir.