La roda de sénia, divisa brodada al vestit de Morgana («Tirant lo Blanc»), i el rodet de molí com a divisa d’Alfons V de Portugal - Rafael Beltran (Tirant)
L’episodi de l’arribada de la nau negra amb Morgana, la germana d’Artús de Bretanya, que acudeix a alliberar-lo de la presó, té lloc al Tirant lo Blanc i ha sigut estudiat des de diferents punts de vista. Morgana duu brodat al seu luxós vestit una estranya divisa de rodes de sénia, amb cadúfols foradats, un motiu que no sembla atzarós, atesa la tradició i rellevància simbòlica del seu personatge i el rerefons polític d’aquests capítols. Tractem de vincular aquestes «rodes de sénia» amb els símbols d’altres divises de sénies, que trobem en les cases reials peninsulars de l’època, sobre tot en la casa d’Avis portuguesa, molt relacionada amb la corona d’Aragó i esmentada en la dedicatòria de la novel·la de Joanot Martorell.