Гестаційний діабет: профілактика під час вагітності, скринінг і діагностика захворювання - T.V. Avramenko; D.O. Hovsieiev; V.S. Yavir; I.M. Mellina (Український журнал Здоров'я жінки)
Гестаційний цукровий діабет (ГД) — надзвичайно поширене захворювання, рівень якого продовжує стрімко зростати. Перенесений жінкою ГД значно підвищує ризик розвитку тяжкої хронічної патології в матері і дитини в подальшому, що спричиняє втрату здоров'я молодого працездатного населення і майбутніх поколінь.