Arhitekture računala za adaptivno digitalno formiranje dijagrama usmjerenosti radarske antene - Karlo Nađ (Vojnotehnički Glasnik)
Kombiniranjem arhitekture sa slike 7 s principom računala upravljanog tokom podataka (data flow) (u literaturi je takva arhitektura poznata kao 'wavefront processor' ili polja valne fronte), dobivaju se dodatna poboljšanja i u smislu povećanja brzine i u smislu jednostavnosti oblikovanja računarskog sustava. Osim onih prednosti koje imaju sistolička polja i već istaknutih svojstava, arhitektura sa slike 7 ima još nekoliko dodatnih prednosti koja je čine izuzetno atraktivnom za adaptaciju DU radarske antene. To su: PE ne zahtijevaju memoriju; brzina triangulacije matrice, veličine nxn, iznosi 2(n-l) perioda signala vremenskog vođenja sistoličkog polja; ukupan broj operacija je proporcionalan i dalje sa n³, ali je distribuiran na broj procesorskih elemenata koji je proporcionalan sa n² i na broj signala vremenskog vođenja koji je proporcionalan sa n. Na opisani način može se napraviti vrlo efikasan računski sustav za adaptaciju DU radarske antene. Međutim, imperativ njegova rada u 'radarskom' realnom vremenu nameće zahtjeve za primjenu vrlo brzih tehnologija.