Точність термінів: еволюція, шлях до розуміння і законодавчого втілення гендерної рівності - M. Sarnavskyi (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу точності та еволюції термінології, що стосується гендерної рівності, а також важливості коректного використання цих термінів у соціальних і законодавчих контекстах. Автор розглядає, як зміни в розумінні поняття гендеру вплинули на формування нових підходів до рівності прав чоловіків і жінок, а також гендерно-нейтральних осіб. Увага зосереджена на правових аспектах закріплення гендерної рівності, аналізі міжнародних та національних законодавчих ініціатив, а також проблемах термінологічної неточності, яка може призводити до нерівності та дискримінації. У статті зроблено акцент на важливості створення чіткої та всеосяжної правової бази, яка відповідає сучасним підходам до гендерної ідентичності та рівності.