Tezer Özlü’nün “Zaman Dışı Yaşam” Adlı Senaryosunda Geçen Tren Yolculuğunda Kültürlerarası Karşılaşmalar - Funda Kızıler (Akademik İncelemeler Dergisi)
Bu çalışmada, Tezer Özlü'nün, ana kahramanı yazar olan bir kadının Eski Yugoslavya'nın güneyinde bir kent olan Niş'ten, İtalya'nın S. S. Belbo kentine kadar uzanan demiryolu hattı üzerinde gerçekleştirdiği tren yolculuğunu izlekselleştirdiği “Zaman Dışı Yaşam” adlı senaryosunda, yazar kadının yaptığı tren yolculuğu boyunca edindiği izlenimler çerçevesinde metne dokuduğu kültürlerarası karşılaşmaların izi sürülmüştür