Механізм протидії негативному інформаційно-психологічному впливу на особовий склад Збройних Сил України - К.І. Хударковський; С.В. Залкін; Г.В. Пєвцов; П. Пацек; С.О. Сідченко (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлена система протидії негативному інформаційно-психологічному впливу на особовий склад Збройних Сил України та основні заходи, що реалізуються в її підсистемах. Взаємодію складових вказаних підсистем відображає механізм протидії негативному інформаційно-психологічному впливу на особовий склад Збройних Сил України. Запропонований механізм протидії негативному інформаційно-психологічному впливу передбачає виконання низки заходів, пов’язаних як із попередженням, так і з виявленням та усуненням наслідків впливу.