تأثیر رنگ بر ارزش روانی ادراک شده کیفیت خودرو - یوسف محمدی فر (مطالعات در دنیای رنگ)
رنگ‌ یکی از مشخصه‌های تصویریِ مهم و از عناصر اصلی ارتباطات غیرکلامی و اولین نمادی است که موجب جلب ‌توجه، جذب یا دفع مشتری می‌شود. این مقاله حاصل پژوهشی در خصوص تأثیر رنگ بر متغیرهای روانی ادراک‌شده کیفیت خودرو است که با استفاده از روش تحقیق شبه آزمایشی به انجام رسیده است. بر این اساس، تصویر دو نوع خودرو با رنگ سبز و پوشش سیاه به نمونه آماری متشکل از 32 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی، نشان داده شده و از آن‌ها در خصوص متغیرهایی چون؛ احساس راحتی، زیبایی، مصرف سوخت، سازگاری با محیط‌زیست و غیره نظرخواهی شد و در مقطع زمانی دیگری پس از جابجایی رنگ خودروها، مجدداً نظرات همان نمونه جمع‌آوری ‌و ‌تجزیه‌وتحلیل گردید. به‌صورت خلاصه نتایج این مطالعه نشان داد که بین دو متغیر "احساس راحتی" و "زیبایی" با "رنگ یا پوشش خودرو"، رابطه معناداری وجود ندارد، اما بین "احساس کم‌مصرف بودن خودرو"، "احساس سازگاری با محیط‌زیست" و" با تشخص بودن" و نوع رنگ‌های مورد مطالعه، رابطه معناداری وجود دارد. به عبارتی می‌توان ادعا کرد که خودروهای سبز رنگ احساس سازگاری بیشتر با محیط‌زیست را به مخاطب القا کرده و خودروهای با پوشش سیاه با تشخص‌تر به نظر می‌رسند. از دیگر یافته‌های این تحقیق، ارتباط رنگ با مردانه و زنانه بودن خودروها است که از دو رنگ و پوشش مورد بررسی، رنگ سبز زنانه‌ و سیاه، مردانه معرفی شده‌اند.