مروری بر امکان جایگزینی آرد حشرات با آرد ماهی در جیره ی غذایی آبزیان - عباس ارباب (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
کاهش دسترسی به آرد ماهی و همچنین افزایش قیمت آن موجب شده است تا جستجو برای جایگزین های مناسب آن شروع شود. حشرات که بخشی از غذای طبیعی ماهی ها محسوب می شوند، برای تکثیر به فضای کمی نیاز دارند و اثرات مخرب زیست محیطی آنها نیزکم است. رشد سریع، تکثیر آسان و کم هزینه، بازده مطلوب تبدیل خوراک به زیست توده و همچنین همانندی پروفایل اسید های آمینه (بجز هیستیدین، ترئونین و لیزین) موجود در آرد حشرات با آرد ماهی، از مزایای حشرات محسوب می شود. با این حال، مقدار اسید چرب موجود در آرد حشرات با میزان آن در آرد ماهی متفاوت است. آرد ماهیان دریایی غنی از اسید های چرب امگا3، به ویژه ایکوساپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید(DHA) می باشد که عمدتا در حشرات وجود ندارد. ولی نسبت های بالاتری از اسید های چرب امگا 6 و چربی های غیر اشباع در حشرات دیده می شود. آرد حشرات دارای پروتئین بیشتر ولی چربی کمتری نسبت به آرد ماهی است. در بین راسته های حشرات، راسته ی دوبالان (Diptera) بیشترین مشابهت را با آرد ماهی دارا است. نتیجه ی بررسی ها نشان می دهد هرچند در پرورش بعضی از گونه ها از جمله ماهی های سالمون، گربه ماهی آفریقایی و تیلاپیای نیل می توان آرد حشرات را بطور کامل جایگزین آرد ماهی نمود ولی گونه هایی نیز هستند که سازگاری کمتری با آرد حشرات دارند. لذا تحقیقات بیشتری در این زمبنه مورد نیاز است.