Національна економічна безпека: аналіз основних підходів. - О. М. Подмазко (Ринкова економіка: сучасна теорія і практика управління)
У статті досліджується одне з основоположний теоретичних питань економічної безпеки – визначення категорії «економічна безпека». Розглянуто та узагальнено існуючі науково-теоретичні підходи до визначення категорії «економічна безпека», виділено їх недоліки. Дається комплексне визначення категорії «економічна безпека».