СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ГАЛУЗЕВОЮ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВ У ЦИФРОВУ ЕПОХУ - Євген Пархуць (Економіка та суспільство)
У статті досліджено теоретичні та практичні аспекти стратегічного управління галузевою конкурентоспроможністю підприємств у цифрову епоху, яка характеризується швидким розвитком технологій, глобалізацією ринків і зростаючою роллю інновацій у забезпеченні стійких конкурентних переваг. На основі аналізу успішних кейсів із різних галузей економіки обґрунтовано, що інтеграція цифрових технологій у стратегічне управління дозволяє підприємствам створювати гнучкі, адаптивні бізнес-моделі, які забезпечують оперативне реагування на зміни у зовнішньому середовищі, а також стимулюють інноваційний розвиток і підвищення рівня задоволеності клієнтів. В межах дослідження розроблено концептуальну модель стратегічного управління, яка включає впровадження інноваційних технологій, побудову цифрових екосистем. Зроблені висновки та рекомендації можуть бути використані як основа для подальших досліджень і практичної реалізації цифрових стратегій у діяльності підприємств різних галузей.