Метод адаптивного просторово-часового синтезу структури дата-центричної ЗРС. Модель циклу бойової роботи ЗРС на основі використання модифікованої петлі OODA - А.Б. Скорик (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В статі піднімаються питання розбудови теорії дата-центричних операцій (DCO) на основі розробки  методу адаптивного просторово-часового синтезу структури дата-центричної ЗРС. Даний метод розглядається як форма реалізації головних концептів DCO: метаморфізму і 4D екстенціоналізму дата-центричних систем-систем. Пропонується при описі бойової роботи ЗРС використовувати модифіковану модель петлі OODA. Модифікація здійснюється шляхом введення фази синтезу і зміни змісту фази “орієнтація”. Цикл бойової роботи дата-центричної ЗРС представляється як череда вкладених петель OODSA. Розглядається методика використання рівнянь Ланчестера для аналітичної оцінки ефективності бойового застосування ЗРС.