Внутрішньовенна інфузія лідокаїну для попередження хронічного післяопераційного болю в дітей після різних видів оперативних втручань - O.S. Goncharuk; N.V. Tytarenko; R.M. Banakhevych; V.A. Shamrai; A.V. Voznyuk; О.А. Taran; O.V. Sergiychuk; G.V. Bevz; A.V. Kostiuchenko (Хірургія дитячого віку)
Хронічний післяопераційний біль є серйозним післяопераційним ускладненням. Неадекватне лікування болю в ранньому післяопераційному періоді може сприяти розвитку гіпералгезії.