Öğrenme Stratejisi ve Tarzının Jatisari’deki Yurttaşlık Öğrenme Başarısına Etkisi - Etin Solıhatın (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırma, öğrenenlerin öğrenme tarzlarına bağlıolarak alana dayalıve alan dışıöğrenme tarzlarınıiçeren ortak ve sunumsal öğrenme stratejilerini kullanarak yurttaşlık öğrenme başarısınıgeliştirmeyi amaçlar. Bu bağlamda, şu olgusal alan araştırma bulgularının açıklanmasının gereğini ortaya koyar: 1 ortak öğrenme stratejisi kullanımının sunumsal stratejiden ziyade yurttaşlık öğreniminde daha yüksek başarısağlamaktadır; 2 öğrenenlerin öğrenme tarzlarına bağlıolarak, her ne kadar ortak öğrenme strateji kullanımının sunumsal stratejiden ziyade yurttaşlık öğreniminde daha yüksek başarısağlasa da, sunumsal strateji, ortak öğrenme stratejisinden daha iyi sonuç verir; ve son olarak 3 öğrenenlerin yurttaşlık öğrenme başarılarıüzerinde öğrenme stratejisi ve öğrenenin öğrenme tarzıarasında direkt bir ilişki mevcuttur. Bu alan araştırmasının genel bir bulgusal önerisi olarak ortak öğrenme stratejisi, öğrenenlerin bağımsız öğrenme tarzlarınıartırma şartlarınıyurttaşlık öğrenme başarısınıyükseltmek amacıyla Jatisari ilçesi ortaöğretim öğrencilerine rahatlıkla uygulanmıştır. Sonuçta bulgular göstermektedir ki, ortak öğrenme stratejisi modellemesi ve uygulanımıEndonezyanın diğer okullarına da genellenebilir.