Обґрунтування доцiльностi удосконалення мiжсекторальної взаємодiї з метою збереження офтальмологiчного здоров’я дiтей в Українi - Yu.G. Antipkin; N.V. Medvedovska; L.I. Denysiuk; N.Yu. Bondarenko; O.O. Miroshnikov (Сучасна педіатрія: Україна)
Змінні умови та сучасні особливості трансформації суспільства потребують повноцінного функціонування зорового аналізатора. Здоровий зір у дитинстві стає запорукою формування гармонійної особистості, складових фізичного та психоемоційного розвитку дитини під час зростання.