تأثیر نفوذ آب بر دوام پوشش‌ها و نانو کامپوزیت‌ها - فروزان غلامیان; سارا غریبان لواسانی; فریده باتقوا; ابوالقاسم مروجی; زهرا رنجبر (مطالعات در دنیای رنگ)
بررسی فرایند پیرشدگی پوشش‌ها و نانو کامپوزیت‌ها در آب دریا و محیط‌های گرم در این مقاله گزارش شده است. این مسأله بمنظور مطالعه‌ی تأثیر آب دریا و دما بر خواص ساختاری در پوشش‌های اپوکسی و پلی یورتان انجام شده است. تأثیراین عوامل بر جذب آب، نفوذ نمک، پیوندهای فیزیکی و شیمیایی در سطح و تخریب خواص مکانیکی مطالعه شده است. پارامترهای مورد آزمایش شامل زمان غوطه‌وری، دمای غوطه‌وری و تأثیر ترکیبات مختلف می‌باشد. با افزایش زمان و دمای غوطه‌وری، جذب آب افزایش می‌یابد. رطوبت منجر به تورم، شکست پیوند شیمیایی بین ماتریس و رنگدانه ها در سطح و کاهش چسبندگی و خواص مکانیکی می‌شود، همچنین در دمای بالاتر مکانیسم تخریب در پوشش پلی‌یورتان شدت می‌یابد ولی برای پوشش اپوکسی تغییر قابل ملاحظه‌ای در مدول و مقاومت کششی مشاهده نمی‌شود. لاستیکی شدن بعلت جذب رطوبت منجر به نرم شدن ماتریس می‌شود. در نانو کامپوزیت‌های آمایش شده بعلت بالاتر رفتن دانسیته شبکه‌ای شدن و ایجاد پیوندهای بیشتر در سطح مقاومت بالاتری به برابر نفوذ آب دارند، در نتیجه امروزه به طور گسترده استفاده می‌شود.