A külföldiek kiutasítást előkészítő őrizete. Rendészet kontra alapjogok, a fogva tartás alternatívái - Margit Katalin Haraszti (Belügyi Szemle)
A nemzetközi emberi jogi eszközök és az alapvető jogokat korlátozó standard és alternatív eszközökre vonatkozó hazai jog értékelése után, mielőtt a külföldiek kiutasítás előtti fogva tartásáról döntenének, a szerző áttekinti az alapvető jogok biztosának joggyakorlatát.