МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: ТЕОРЕТИЧНА КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ - Марія Чичура (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто особливості забезпечення фінансової безпеки територіальних громад. Визначено сутність фінансової безпеки територіальних громад в умовах децентралізації. Проведено критичний аналіз наукових підходів вітчизняних вчених до розуміння сутності механізму фінансової безпеки територіальних громад та їх структуризації. Запропоновано авторське бачення механізму фінансової безпеки територіальних громад. Обґрунтовано, що у структурі механізму фінансової безпеки територіальних громад доцільно виокремити дві складові: організаційно-правовий механізм фінансової безпеки та фінансовий механізм фінансової безпеки територіальних громад. Ідентифіковані у статті механізми забезпечення фінансової безпеки територіальних громад дозволили визначити пріоритетні напрямки її зміцнення.