Коагуляційні та гемодинамічні показники в недоношених і плодів із недостатнім ростом - S.S. Leush; A.G. Ter-Tumasova (Український журнал Здоров'я жінки)
Передчасні пологи і затримка росту плода ускладнюють 20% вагітностей. Внутрішньошлуночкові крововиливи спричинюють до 35% неонатальних втрат. Повного розуміння механізмів розвитку і шляхів запобігання цим ускладненням немає.