Ölüme Uyanmak: Yaşayanların Dilinden Ölüm Eşiği Deneyimleri - Figen Sargın; Orhan Gürsu (Turkish Academic Research Review)

(untitled)
"Her nefis ölümü tadacaktır " ayetiyle bildirildiği üzere ölüm, insanın kaçınılmaz sonudur; hadis kaynaklarında "lezzetleri yok eden " diye tasvir edilen ve çokça hatırlamamız gerektiği söylenen bir gerçektir. Yahya Kemal Beyatlı ‘Sessiz Gemi’ şiirinde ölümü, "her biri memnun ki yerinden, dönen yok seferinden" diyerek anlatır. Uysal’ın kitabına konu olan ölüm eşiği deneyimi (ÖED), gidenlerin geri geldiği bir deneyimdir.