SAYISAL YÖNTEMLER EĞİTİMİNİN İŞLETME ÖĞRENİMİ AÇISINDAN İNCELENMESİ - V. Alpagut Yavuz (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Uygulamalı bir bilim olan sayısal yöntemler, akademide daha çok metotların geliştirilmesi ve uygulanması konularıyla ilgi bulmaktadır. Fakat bu konuların öğretilmesi ise nispeten uzun yıllar ilgisiz bırakılmış, ancak eğitim alanında genel anlamdaki gelişmeler doğrultusunda yakın zamanlarda önem kazanmaya başlamıştır. Bu araştırma, bu yeni bakış açısı doğrultusunda sayısal yöntemler eğitiminde meydana gelen gelişmeleri, tartışmaları ve yeni doğrultuları incelemektedir. Avrupa Birliği (AB) ile her konudaki entegrasyonun gündemde olduğu şu günlerde, eğitimde uyumun sağlanması için AB kapsamında uygulamaya konan projeler göz önüne alındığında, işletme eğitimi dahilindeki sayısal yöntemler eğitiminin etkinliğinin arttırılması ve uyumu için gözden geçirilmesi ve bu konunun akademik yönden tartışmaya açılması olumlu olacaktır. Eğitimdeki uyum ve yenilikler iş dünyasına da olumlu yansıyacak, Türk şirketlerinin günümüzün küresel rekabet ortamındaki şansı ve başarısı için katkı sağlayacaktır. Sayısal yöntemler eğitimi odaklı bu araştırmada, sırasıyla örnek olay kullanımı, matematiksel modelleme, yazılım kullanımı ve etkileşimsel ve aktif eğitim metotları incelenmiş ve Türkiye’nin de bu yeni eğitimsel yaklaşımları ne derecede takip ettiği tartışılmıştır.