Фінансування тероризму: міжнародні стратегії протидії та їхній вплив на Україну - I. V. Tkachov; Y. O. Ilchenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Фінансування тероризму є однією з найгостріших проблем сучасності, що вимагає комплексного підходу для протидії. У роботі розглядаються основні механізми, за допомогою яких терористичні організації отримують ресурси, а також ефективність міжнародного регулювання в цій сфері. Особливу увагу приділено діяльності таких міжнародних організацій, як FATF, G20 та МВФ, які встановлюють стандарти і рекомендації для країн, що прагнуть забезпечити фінансову безпеку. Досліджено, як ці організації формують рамки для національних систем фінансового моніторингу, а також вказано на важливість міжнародного співробітництва у запобіганні терористичному фінансуванню.