Kütüphane Mühürleri - Hatice Işık; Fatma Akyol (Türk Kütüphaneciliği)
Bu araştırmada, kitap mühürlerinin günümüz üniversite kütüphanelerindeki kullanımının nasıl olduğu, mühürün nereye basıldığı, mühür tasarımı ve mühür örnekleri incelenerek güncel durumun ortaya konulması amaçlanmıştır. Kütüphane mühürlerinin incelenebilmesi için öncelikli olarak mühürün sözlük anlamı, önemi, tarihçesi konuları genel olarak ele alınmıştır. Yazının devamında da betimsel tarama modeli ile rastgele seçilen kütüphane mühürlerinden örnekler değerlendirilmiştir.Kütüphanelerde kullanılan mühürler konusunda yapılan araştırmaların ve akademik çalışmaların sadece belli bir dönemi kapsaması, çok az sayıda çalışmanın yapılmış olması, literatüre katkı sağlayacak yeni dönem kullanımının ortaya konulması, gelecekte bu konuda yapılacak çalışmalara yol haritası olması hedeflenmiştir.Bu konu hakkında araştırmaların ve yayınların artması yazarlarının en büyük temennisidir.