THE ROLE OF IDENTIFICATION OF SPINK1 GENE MUTATION STATUS IN PATIENTS WITH ACUTE PANCREATITIS OF ALIMENTARY GENESIS FOR THE PREDICTING THE SEVERITY OF CLINICAL COURSE AND FORMATION OF COMPLICATIONS - Y. V. Avdosiev; K. M. Pankiv; S. D. Khimich; I. V. Belozorov; O. M. Kudrevych; S. V. Khytruk; O. S. Ustimenko; M. O. Shostatska (Сучасні медичні технології)
Мета роботи. Встановити частоту мутаційного статусу гена SPINK1 у пацієнтів з гострим панкреатитом аліментарного генезу та визначити прогностичну цінність алельного стану гена щодо оцінки ступня важкості та формування ускладненого перебігу.