TRIZ ile Yenilikçi Mühendislik Eğitimini Tasarlama - Metin Orhan Kaya (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
Ülkemizde inovasyon kelimesi çok sık kullanılmaklaberaber, temel taşlarından biri olan fikir üretme konusunda yeterincefarkındalık oluşmadığı gözlemlenmiştir. Bu yazıda çok sayıda fikir üretmetekniği arasından yıldızı gittikçe daha çok parlayan TRIZ konusunda temel bilgilendirmeyapılacak ve TRIZ’in dünyanın değişiküniversitelerinde mühendislik öğrencilerine nasıl verildiği ve başarı durumlarıtartışılacaktır.