AVRUPALILIK KİMLİĞİ VE BARIŞ PROJESİ MİTİ - Defne Günay (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Avrupalılık kimliğinin ulusal kimliklere kıyasla ne kadar kabul gördüğü ve Avrupalılığın anlamı Avrupa çalışmaları yazınında irdelenen konulardır. Bu çalışma, Eurobarometer verisine dayanarak Avro bölgesi krizi sonrasında Avrupalılık kimliğinin ne kadar benimsendiğini ve Avrupa Birliği kurumlarınca Avrupalılığın nasıl tanımlandığını incelemektedir. Eleştirel söylem analizi yoluyla Avrupa barış projesi mitinin Avrupa Komisyonu Başkanı tarafından Avrupa Birliği’nin Durumu demeçlerinde nasıl kullanıldığı incelenerek Avrupalılık kimliğini değerli kılma gayretinde barış projesi mitinin merkezi bir rol oynadığını ortaya koymaktadır.