TÜRKİYE’NİN ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI, AVRUPA BİRLİĞİ’NDEKİ DÜZENLEMELER VE ULUSLARARASI-ULUSAL ÖNERİLER - Gelengül Koçaslan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Enerji verimliliği; enerji güvenliğine, sürdürülebilir enerji arzına, istihdama, enerjide dışa bağımlılık ve sera gazı emisyonlarında azalmaya katkıda bulunmaktadır.Bu çalışma, Türkiye’nin enerji verimliliği mevzuatını ve Avrupa Birliği enerji verimliliği düzenlemelerini içermektedir. Ayrıca uluslararası ve ulusal enerji verimliliği önerilerini açıklamaktadır.