M. Löwy, A. Münster, T. W. Adorno. Ernst Bloch’la Söyleşiler. çev. U. Uraz Aydın, Hakkı Hünler, İstanbul: Habitus Yayıncılık, 2015, 85 s. - Tamer Yıldırım (Akademik İncelemeler Dergisi)
Eser, editörün yazdığı “Umudun Maddesi, MaddeninUmudu: Ernst Bloch Yüzyılı Arşınlarken” adlı Bloch’un entelektüel birbiyografisiyle başlamaktadır.