In memoriam Pieter Baas, 1944-2024 - Katarina Čufar; Angela Balzano (Les)
Mednarodna skupnost za anatomijo lesa žaluje, ker nas je zapustil prof. dr. Pieter Baas (28. april 1944–29. april 2024) iz Nizozemske. Bil je ključna osebnost Mednarodnega združenja lesnih anatomov (IAWA) in desetletja urednik revije IAWA Journal. Več kot štiri desetletja je izjemno prispeval k razvoju anatomije lesa. S svojim življenjem, delom in izjemnimi osebnostnimi lastnostmi je prispeval k rasti in povezanosti svetovne skupnosti IAWA.