(untitled) - Aziz Merhan (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Özbek romancıAbdulla Qodiriy 1894-1938 44 yıllık ömründe yazdığıeserlerle bir devre damgasınıvurmuştur. Sayısız gazete yazılarıdışında şiirle başladığıedebi yaşamında bir piyes, onlarca hikaye ve iki roman geriye bırakmıştır. Özellikle tarihsel türdeki bu romanlarısayesinde Özbek edebiyatında modern romancılığın kurucusu olmuştur.