تعیین اهمیت و اولویت بندی شاخص های پایداری در صنایع سلولزی با استفاده از روش ترکیبی Fuzzy BWM-AHP-ARAS - میثم مهری چروده; شادمان پورموسی (علوم و فنون بسته بندی)
با توجه به رشد روزافزون جمعیت جهان و نیازهای رو به افزایش برای محصولات سلولزی، حفظ پایداری در این صنعت بسیار اهمیت دارد. بنابراین، تعیین اهمیت شاخص‌های پایداری در صنایع سلولزی، بهبود عملکرد و تأثیرات محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی این صنعت ضروری است. زیرا، با تعیین اهمیت شاخص‌های پایداری در صنایع سلولزی، می‌توان استراتژی‌ها و سیاست‌های مناسبی را برای بهبود عملکرد پایدار در این صنعت تعیین کرد و به دستیابی به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست کمک کرد. از این رو، هدف اصلی این پژوهش تکیه بر اهمیت ارائه شده توسعه یک مدل تصمیمگیری است که قادر می‌باشد ضمن شناسایی، اهمیت مقوله‌های (شاخص‌های) اثرگذار بر پایداری صنایع سلولزی و همچنین، اولویتبندی عوامل فرعی را با تجزیه و تحلیل از طریق تکنیک‌های تصمیمگیری چند معیاره محاسبه نماید. در این تحقیق، یک روش تلفیقی با استفاده از روش‌های تحلیل سلسله مراتبی و بهترین بدترین برای محاسبه وزن مقوله‌ها و روش اولویتبندی آراس برای انتخاب بهترین گزینه و پیشنهاد ترتیب رتبهبندی ترجیحی گزینه‌ها استفاده شده است. از تجزیه و تحلیل، مشخص شده است که 11 مقوله اصلی و سه مقوله فرعی بر روی پایداری صنایع سلولزی تأثیرگذار است. طبق نتایج بدست آمده، در میان مقوله‌های اصلی همکاری تأمینکننده استراتژیک با امتیاز وزن تلفیقی0/1801 بیشترین اهمیت و بهبود مستمر با امتیاز وزن تلفیقی 0/0252 کمترین اهمیت را دارند. همچنین، در میان عوامل فرعی مدیریت محیطی با درجه مطلوبیت 1 اولویت اول و فشار محیطی با درجه مطلوبیت  0/555  اولویت آخر را دارند. علاوهبر این، با معرفی این چارچوب تصمیمگیری، تحلیل‌های محققین قبلی بازسازی شده است و چارچوب رتبه‌بندی‌های گزینه‌ها    بهصورت ترکیبی پیشنهاد شده است.