Bibliografia zawartości czasopisma „Polonia Sacra” za lata 1918–2017 - Barbara Bonar (Polonia Sacra)
100 lat od wydania pierwszego numeru „Polonia Sacra” stwarza okazję do zaprezentowania, po raz pierwszy, całościowej bibliografii czasopisma ukazującego się z przerwami w latach 1918–2017. Dotychczas pojawiały się tylko niewielkie jego „spisy treści”, takie jak Wykaz treści dziesięciu roczników (1948–1958) „Polonia Sacra” w opracowaniu Joachima Bara, Spis treści artykułów zamieszczonych w „Polonia Sacra” w latach 1997–2000 w opracowaniu redakcji oraz wykaz artykułów z lat 1918–1958 w artykule Polonia Sacra – przeszłość i treść czasopisma autorstwa Małgorzaty Janiak. Niniejsza bibliografia ma układ chronologiczny, który ma ułatwić prześledzenie rozwoju czasopisma, jak i jego treści. Całość spisu bibliograficznego zawiera 1289 pozycji. Korzystanie z bibliografii ułatwiają dwa indeksy: autorski oraz rzeczowy.