POST-KEYNESIAN THEORY AND ITS CRITIQUE TO NEOCLASSICAL ECONOMICS - Gisele Ferreira TIRYAKI; Ahmet TIRYAKI (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu eser, Post-Keynesyen teori hakkinda bir literatur calismasi olup, bu yaklasimin ozelliklerini ve ozellikle klasik ekonomik yaklasima getirmis oldugu kritigi ortaya koyar. Post-Keynesyenler, Keynes’in klasikler tarafindan yanlis yorumlandigini ortaya koyarken, onun goruslerinin otantik bir yorumunu yaparlar ve Keynes’in goruslerinden heteredox olanlarindan etkilenirken, kapitalist ekonominin gelisimini institutional yaklasim icerisinde degerlendirirler.