Çalışma Yaşamının Kalitesinin Geliştirilmesi: Türkiye’deki Kamu Kurum Arşivleri Örneği - Dilek Bayır Toplu (Türk Kütüphaneciliği)
Çalışma y aşanımın kalitesi; çalışanların yaptıkları işe yönelik beklenti, tavır ve düşüncelerinin dikkate alınarak kurumun çıkarları doğrultusunda verimlilik, artışını hedefleyen bir sistemdir. Toplıımların sosyo-kültürel, ekonomik, politik vb. alanlarda ilerlemesini etkileyen önemli unsurlardandır. Çalışma yaşamının kalitesinin geliştirilmesine yönelik programların oluşturulması ve uygulamaya konulmasında çalışanların bireysel özellikleri, ergonomik şartlar, kurumsal özellikler dikkate alınmalıdır. Çalışmamızda 7 kamu kurum arşivinde çalışma yaşamının kalitesini etkileyen unsurlar çerçevesinde personel ve kurumlara yönelik saptamalar yapılmıştır. Çalışmanın verileri arşiv personeline anket uygulanarak ve görüşmeler yapılarak elde edilmiştir.