ПРАВОВІ ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ПРАВ ОСІБ, ЯКІ ПРИТЯГУЮТЬСЯ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ПІД ЧАС ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВАХ ПРО АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ - P. A. Pinchuk (Law and Safety)
На основі аналізу наукової літератури та чинного законодавства України досліджено основні правові засоби захисту прав осіб, які притягуються до відповідальності під час провадження у справах про адміністративні правопорушення. Наголошено, що особа, яка притягується до адміністративної відповідальності, є, в першу чергу, людиною – найвищою соціальною цінністю держави. Саме тому органи, уповноважені здійснювати провадження у справі про адміністративні правопорушення, зобов’язані забезпечити реалізацію всіх передбачених законом прав та інтересів цих осіб.