BASKETBOLCULARIN ESNEKLİK PROFİLLERİVE SAKATLANMAYLA OLAN İLİŞKİSİ - Esin Kıratlı; Ahmet Sanioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, basketbolcuların esneklik profilleri ve sakatlanmayla olan ilişkisinin araştırılmasıamaçlanmıştır. Sporcuların yaralanma durumları, sezon sonunda kendilerine uygulanan 30 soruluk bir bilgi formu ile tespit edilmiştir. Esneklik değerleri ise antrenman saatlerinde 15 dakikalık ısınma sonucu otur-uzan esneklik sehpasıile yapılan ölçümler sonucu elde edilmiştir. Araştırmada yer alan takımların esneklik değerleri arasında istatistiksel olarak bir fark bulunamamıştır p