مروری بر انواع اسناد نوشتاری جعلی و برخی روش‌‌های شناسایی آن‌‌ها - عاطفه تاجیک اسمعیلی; مهدی صفی; مریم عطایی فرد (مطالعات در دنیای رنگ)
جعل زمانی رخ می‌دهد که فردی به صورت آگاهانه به جهت فریب اشخاص حقیقی و یا حقوقی چیزی را دچار تغییر می‌‌کند. اگرچه جعل تاریخ کهنه‌ای دارد اما در قرن بیستم با پیشرفت فناوری افزایش زیادی داشته است. از میان انواع مختلف جعل، در این مقاله، هدف ما مروری بر جعل اسناد می‌‌باشد. در جعل اسناد نوشتاری، سه مورد ممکن است رخ دهد: 1- خط‌خطی کردن متن 2- اضافه کردن به متن 3- مسأله برخورد خطوط. آگاهی از هر یک از این سه مورد و توانایی شناسایی هر کدام جهت جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی الزامی می‌‌باشد. یکی از موارد مرتبط با جعل سند در موارد قضایی تشخیص توالی چاپ و مرکب از یکدیگر می‌‌باشد. روش‌‌هایی که تاکنون در این حوزه به کار برده شده است، با مشکلات زیادی همراه بوده که این امر موجب گسترش تحقیقات برای استفاده در پرونده‌‌های واقعی می‌‌شود. هدف این مقاله آشنایی با انواع جعل و برخی از روش‌‌های تشخیص اسناد جعلی می‌‌باشد.