NECATİ ÖNER, FELSEFE VE ELEŞTİREL RASYONALİZM - Mehmet Sait Reçber (Felsefe Dünyası)
Bu makalede Necati Öner’in insan bilgisinin doğasına dayandırarak geliştirdiği felsefe anlayışı ile ‘Eleştirel Rasyonalizm’ karşılaştırılmalı ele alınmaktadır. Bu amaçla evvela Öner’in felsefe ve bilgi anlayışı üzerinde durulmuş, daha sonra Popper’in bilim felsefesinde karşılaştığımız eleştirel rasyonalizmin temel tezleri ortaya konulmuştur. Bu iki yaklaşım arasında kimi benzerlikler dikkate alınarak Öner’in felsefeye ilişkin genel tutumunun bir tür eleştirel rasyonalizm olarak yorumlanabileceği şeklinde bir denemede bulunulmuştur.